TEAM EN BESTUUR

IDEA is een initiatief uit Noord-Holland Noord.
Wij zijn eigenwijs, sterk en we staan met twee benen op de grond. We zijn daadkrachtig, hebben veel ondernemerservaring en willen innovatie serieus stimuleren. Om de economie in de regio te versterken. Voor een duurzamere maatschappij, voor nieuwe bedrijvigheid en voor een betere leefomgeving.
ONS PROJECTTEAM
 • Frank Brandsen

  Frank Brandsen


  New Energy Coalition

  Ik geloof in groene groei. Verduurzaming en economische ontwikkeling kunnen hand in hand gaan als we durven te investeren in de ontwikkeling en toepassing van innovaties voor een klimaat-neutrale energievoorziening. Een incubator is een prachtige plek om partijen te verbinden en ideeën succesvol te helpen ontwikkelen. Studenten, kennisinstellingen en ondernemers kunnen hun ambities en kwaliteiten kwijt. Als business development manager help ik graag mee om de bedrijven via IDEA succesvol naar de markt te brengen.

 • Fred Gardner

  Fred Gardner


  Teamwork Technology

  IDEA is voor mij het platform om binnen de netwerken van de partners snel te schakelen om nieuwe duurzame energie producten te ontwikkelen. Ik zet me in om mensen met goede ideeën bij te staan om deze tot een succes te maken.

 • Bjorn Borgers

  Bjorn Borgers


  Ontwikkelingsbedrijf NHN

  Ik geloof in duurzame energie; het is belangrijk voor het behoud van onze aarde. IDEA kan een belangrijke schakel zijn tussen de ondernemer met een duurzaam idee en de kennis en ervaring van IDEA om dit idee ook daadwerkelijk in de markt te zetten en zo bij te dragen aan een duurzamere wereld. Mijn inzet zal zijn, de ondernemer op te zoeken en te motiveren om zich aan te melden bij IDEA.

 • Arthur Tolsma

  Arthur Tolsma


  ENGIE

  Innovatie gaat niet om een goed idee, maar om van idee naar lopende business te gaan. Ik heb zowel de ups als downs van het ondernemersleven mogen ervaren (en later beschreven in mijn boek ‘Startups & Downs’). Daarom vind ik het zo mooi om ondernemers met mooie ideeën te coachen, en te zorgen dat IDEA de juiste diensten aanbiedt zodat zij succesvoller worden.

 • Ben Glim

  Ben Glim


  Gemeente Alkmaar

  IDEA is mensenwerk. Gedreven deskundigen helpen om jouw duurzame droom waar te maken. Gemeente Alkmaar vindt innovatieve, hoogwaardige werkgelegenheid en verduurzaming van de samenleving van groot belang voor de toekomst van Alkmaar en de regio. Ook de betrokkenheid van studenten is daarbij belangrijk. IDEA faciliteert dit.

ONS BESTUUR
Voorzitter: Bart-Jan Freriks (ENGIE)
Penningmeester: Dirk van der Bijl (Inholland)
Secretaris: Thijs Pennink (ONHN)
Bestuursleden: Gerrit van Werven (New Energy Coalition) en Harm Jeeninga (ECN part of TNO)