Thermeleon

Thermeleon warmtebatterij brengt telers stap dichter bij duurzaam telen

De Thermeleon Warmtebatterij verhoogt de energie-efficiëntie van kassen. Door overdag strategisch het overschot aan warmte op te slaan, biedt het product ’s nachts duurzame verwarming. Met als resultaat, een significante reductie van de energievraag én een duurzamere kas.

Een ‘teler’-made product

De warmtebatterij is aanpasbaar voor elke kasgrootte en type kas. Samen met de teler wordt een product op maat ontwikkeld: met een passende afmeting, prijs en bijbehorende energiebesparing. Voor elke teler die efficiënter met energie wilt omgaan – zonder productieverlies.

De Thermeleon Warmtebatterij is geschikt voor zowel bestaande als nieuwbouw kassen. Het product wordt eenmalig geïnstalleerd in de kas en is geschikt voor standaard onderhoud tijdens teeltwisselingen. Door de eenvoudige kasintegratie is het product volledig aanpasbaar voor elk formaat kas. Hierbij is geen complexe installatie nodig, zoals bijvoorbeeld bij geothermie.

Liesanne Wieleman en Jildou de Jong

Liesanne Wieleman en Jildou de Jong, de oprichters van Thermeleon.

WAT DOET IDEA?

De oprichters van Thermeleon, Liesanne Wiedeman (ceo) en Jildou de Jong (cto), kennen elkaar van hun studietijd aan de TU Delft en van de innovatieve tech community Yes!Delft. Met IDEA ondersteunen we deze jonge ondernemers met business development binnen ons werkgebied Noord-Holland Hoord. Een kleine proefopstelling is inmiddels werkend en samen met enkele innovatieve glastuinbouwbedrijven willen we dit nu verder gaan opschalen.

Thermeleon is op zoek naar innovatieve, vooruitstrevende glastuinders in Noord-Holland Noord die regelmatig moeten koelen door de ramen van de kas open te zetten, waardoor naast warmte tevens waardevolle CO2 naar buiten gaat.

Meer informatie: www.thermeleon.nl