Investa

Hèt expertisecentum voor vergassings-technologieën

InVesta is de centrale locatie waar de technologieontwikkeling op het gebied van thermo-chemie en het toepassen van de geproduceerde productiegassen plaatsvindt. InVesta haalt innovaties uit de laboratoria, ontwikkelt ze verder en beproeft ze in pilot en demo situaties. Basis is de thermo-chemische technologie.

Nieuwbouw gestart

Investa (Institute for Valorisation and Expertise in Thermochemistry Alkmaar) is gevestigd op bedrijventerrein Boekelermeer, waar momenteel druk wordt gewerkt aan een nieuw testcentrum. In het nieuwe testcentrum krijgen onderzoekers en ondernemers de beschikking over kantoor- en vergaderruimte, maar ook een laboratorium en technische faciliteiten. Het testcentrum krijgt bovendien een campus achtige functie. Hier kunnen studenten van onderwijsinstellingen en universiteiten assisteren bij onderzoeken, zelf onderzoek doen en installaties bouwen.

LET OP: Speciaal voor ondernemers: er is nu nog bedrijfsruimte vrij beschikbaar voor uw activiteiten.

Voor de financiering van de nieuwbouw zorgen de Provincie Noord-Holland en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Daarnaast ontvangt InVesta subsidie uit het Europees POCITYF project, dat wordt gebruikt om een energie positief pand te bouwen. De bouwgrond is beschikbaar gesteld door energiebedrijf TAQA en Energie Beheer Nederland (EBN).

WAT DOET IDEA?

We geven ondersteuning op het gebied van business development.  Via ons netwerk bieden wij een goede uitgangspositie om gesprekken te voeren met bedrijven en andere partijen die een bijdrage willen leveren aan de energietransitie.

Meer info: Investa