Hydrogen Technologies
Hydrogen Technologies gelooft in heilzame werking pure waterstof

Hydrogen Technologies heeft een apparaat ontwikkeld dat waterstof aanmaakt. Dit zou een gunstig effect hebben op uiteenlopende biologische processen. De menselijke gezondheid zou verbeteren, in het bijzonder het afweersysteem, terwijl planten beter groeien.

Waterstof is het meest voorkomende element in het universum en essentieel voor elk biologisch proces van het lichaam. Op aarde komt waterstof van nature niet in pure vorm voor. Het molecuul bindt zich namelijk direct aan zuurstof en zo ontstaat water (H2O).

<

Het door Hydrogen Technologies ontwikkelde apparaat maakt waterstof aan dat door mensen kan worden ingeademd. Eenmaal in het lichaam kan de waterstof de mitochondriën ondersteunen en adenosinetrifosfaat (ATP) verhogen. De verhoogde ATP ondersteunt ‘uitgeputte’ cellen en zou de gezondheid van mensen verbeteren. In het bijzonder heeft dit een positief effect op het afweersysteem.

H2-verzadigd water kan daarnaast een positief effect hebben op stresstolerantie en duurzaamheid van planten na de oogst, wat zich vertaalt in betere plantengroei en hogere productie. Moleculaire waterstofafgifte zou hierdoor een waardevolle toevoeging zijn binnen de landbouwpraktijk.

Hydrogen Technologies staat in Nederland onder leiding van Mario van den Bree, die druk bezig is om het bedrijf vanuit Alkmaar van de grond te tillen. Hij heeft hiervoor onderdak gevonden bij IDEA.

Meer informatie: Hydrogen Technologies