HERO BALANCER
Optimalisatie van energieverbruik, comfort en gebruiksgemak van een gebouw

Hero Balancer zorgt voor optimale inzet van verwarming, koeling en ventilatie in een gebouw of appartementencomplex. Zo bespaart het systeem volautomatisch energie, terwijl het comfortniveau in het pand continu wordt afgestemd op de behoefte van de gebruikers. Hero Balancer maakt gebruik van slimme software in combinatie met data over het gedrag van gebruikers en de weersverwachting. Het resultaat is een gemiddelde energiebesparing van 23% en een gezonder en comfortabeler binnenklimaat.

De gebruikers van het pand kunnen hun wensen voor comfort eenvoudig aanpassen in een app. Deze werkt net als de apps van Toon en Nest, maar dan uitgebreider en afgestemd op utiliteitsbouw.

Wat doet IDEA?

Ondernemer Ted Braakman van Hero Balancer heeft minimaal eens per maand een overleg met Arthur Tolsma, de mentor vanuit IDEA. De dan relevante zaken worden besproken; met onderwerpen als financieringsstrategie, co-founders, en sales. Daarnaast is Arthur een klankbord voor Ted als er voorstellen langskomen of een business plan moet worden geschreven.

Braakman: “De mentoring van Arthur helpt mij om de juiste keuzes te maken in funding, team en het aantrekken van nieuwe klanten. Daarnaast vind ik het mooi dat IDEA innovatieve projecten stimuleert in de kop van Noord-Holland”

Website Hero Balancer