Duraflow

Duurzaam klimatiseren van binnenruimtes

Duraflow is actief met het ontwikkelen van innovatieve, duurzame en energiebesparende oplossingen, gericht op het klimatiseren van warme ruimtes, zoals een serverruimte. Dankzij de technische toepassing van faseovergangsmaterialen, maakt Duraflow het mogelijk om de temperatuur in een ruimte duurzaam te koelen en de relatieve luchtvochtigheid op peil te houden, zonder daarbij afhankelijk te zijn van veel elektrisch vermogen.

De door Duraflow ontwikkelde PCM panelen (Phase Change Materials) worden ’s nachts opgeladen met koude uit de buitenlucht, zodat de serverruimte overdag gekoeld kan worden. En andersom laden de PCM panelen zich overdag op met warmte, zodat de ruimte ook ’s nachts een constante temperatuur behoudt. Voor het verplaatsen van de lucht worden ventilatoren gebruikt die een minimaal elektrisch vermogen vragen.

Omdat de PCM Power Unit gebruikmaakt van de opgeslagen warmte en koude in de PCM panelen, ontstaat een zeer bedrijfszekere, energiebesparende en onderhoudsarme manier van het koelen van serverruimtes. Dankzij de zelfvoorzienende werking van de innovatieve PCM koeling van Duraflow, is het systeem niet volledig afhankelijk van elektrisch vermogen. Dus zelfs in het geval van een stroomstoring wordt de serverruimte gekoeld.

PCM serverruimtekoeling levert gemiddeld een besparing op van 90% op de elektriciteitskosten en draagt bij aan de vermindering van CO2-uitstoot.

Meer informatie: www.duraflow.nl