BLUE HEART ENERGY
Thermo-akoestische warmtepomp; het einde van de CV-installatie?

De Missie van Blue Heart Energy is het betaalbaar en dus toegankelijk maken van duurzame verwarming en koeling voor iedereen en in elk soort gebouw. Mede door kennis van IDEA wordt de technologie geschikt gemaakt voor de woningbouw. Door het ontwerp te vereenvoudigen, kan een veel kleiner en goedkoper apparaat gemaakt worden voor huishoudelijk gebruik: een ‘gevelkachel 2.0’, die decentraal (per kamer) kan verwarmen, koelen en ventileren. Het streven is om de warmtepomp voor minder dan € 1.000 aan de consument aan te bieden.

Wat doet IDEA?

IDEA ondersteunt Blue Hart Energy met de stappen die gezet moeten worden om van prototype tot marktintroductie te komen. IDEA hield een validatieonderzoek onder een aantal partijen met veel kennis van de markt voor installatie en onderhoud van verwarmingssystemen voor particulieren. Verder faciliteert IDEA gesprekken met mogelijke investeerders.

Betrokken partijen: TNO (voorheen ECN), Teamwork Technology.

QUOTE

“De diversiteit van de betrokkenen organisaties en de pragmatische kant van de medewerkers van IDEA maken het netwerk enorm groot en slagvaardig”

Website Blue Heart Energy