ONDERNEMERS BIJ IDEA

Onderstaande startups en ondernemers zijn aangesloten bij IDEA. Je leest wat we zoal doen bij het verder ontwikkelen van nieuwe ideeën op weg naar de markt. Onze begeleiding hangt af van de fase waarin het project zich bevindt en de behoefte van de ondernemer. Wil je meer informatie over onze projecten neem dan contact met ons op.
 • Ecoscan

  Ecoscan

  EcoScan is een app die je helpt bij het sorteren van afval. Met de EcoScan app maak je heel eenvoudig een foto van het afval of scan je de barcode en vervolgens vertelt de app in welke afvalbak je het afval kunt gooien. Dit zorgt er voor dat het nog eenvoudiger wordt om afval goed te scheiden.
 • De Slimmeriken

  De Slimmeriken

  Slimme huizen of te wel Smart Homes zijn in opkomst. Maar waarom werken alle slimme producten dan nog apart van elkaar? De Slimmeriken zorgt ervoor dat alle slimme producten met elkaar kunnen samenwerken en te bedienen zijn vanuit één app. Daarnaast hebben zij zich gespecialiseerd in huisautomatisering, en integreren ze de verschillende systemen. Door het programmeren van scenario’s hoeven hun klanten nooit meer het licht aan te zetten of de thermostaat te bedienen.
 • ShareBits

  ShareBits

  ShareBits is een producent van innovatieve producten die fysieke informatie uitwisselen met consumenten. Het eerste product is een visitekaartjeshouder die via NFC gegevens via telefoons uitwisselt, en daarnaast is een menukaart ontwikkeld waardoor via de telefoon altijd het meest recente menu te zien is.
 • Next Generation Machinery

  Next Generation Machinery

  Next Generation Machinery ontwikkelt emissievrije bouwmachines en agrarische machines. Hierbij kan gedacht worden aan de conversie of volledige nieuwbouw van graamachines, shovels en tractoren.
 • Applied Drone Innovations

  Applied Drone Innovations

  ADI builds high resolution drones for Greenhouses. They help growers reduce crop losses, through superior high frequency scouting.
 • Hero Balancer

  Hero Balancer

  Hero Balancer zorgt voor een optimale afstemming van de warmtevraag in een gebouw of appartementencomplex, met een absolute voorrang voor de duurzame energiebronnen.
 • 3D-CAT

  3D-CAT

  3D-cat maakt gebruik van ECN-technologie om katalysatoren voor de chemische industrie te produceren door middel van additive manufacturing. Dit is een productietechniek waarbij een digitaal bestand omgezet wordt naar een fysiek product.
 • BLUE HEART ENERGY

  BLUE HEART ENERGY

  Thermo-akoestische warmtepomp; het einde van de CV-installatie? De Missie van Blue Heart Energy is het betaalbaar en dus toegankelijk maken van duurzame verwarming en koeling voor iedereen en in elk soort gebouw.
 • SYMPHONY WAVE POWER

  SYMPHONY WAVE POWER

  Golfenergie: Nieuwe kansen voor energie uit water. Golfenergie is in potentie een belangrijke bron van duurzame energie. Sommige systemen kunnen in Nederland worden toegepast, maar de grootste commerciële kansen liggen in het buitenland: Met de ontwikkeling van golfenergiesystemen in Nederland heb je een aantrekkelijk exportproduct in handen.
 • SUSTENSO

  SUSTENSO

  Duurzame oplossing voor het mestprobleem. Sustenso wil het overschot aan mest terugdringen. Omdat het de bodem, water en lucht verontreinigt.
 • HYGRO

  HYGRO

  Vrachtwagens op duurzame waterstof in Alkmaar. De startup HYGRO gaat uit van de ontwikkeling van een efficiënte keten van opwekking bij windmolens naar uiteindelijk de afzet aan vrachtwagens.