ONDERNEMERS BIJ IDEA

Onderstaande startups en ondernemers zijn u voorgegaan bij IDEA. Je leest wat we zoal doen bij het verder ontwikkelen van nieuwe ideeën op weg naar de markt. Onze begeleiding hangt af van de fase waarin het project zich bevindt en de behoefte van de ondernemer. Wil je meer informatie over onze projecten neem dan contact met ons op.
 • Duraflow

  Duraflow

  Duraflow biedt een innovatieve, duurzame en energiebesparende oplossing voor het koelen van ‘warme’ ruimtes, zoals een serverruimte.
 • OCEANSX

  OCEANSX

  Onder de projectnaam Xploration Coastline werkt Oceanxs aan de ontwikkeling van een duurzame zoetwaterinstallatie die zeewater omzet in schoon drinkwater. Coastline biedt een snelle, flexibele oplossing die werkt met 100% groene energie en zero waste.
 • AYE AYE SYSTEMS

  AYE AYE SYSTEMS

  Met de AyeAye bootcomputer beschikt de booteigenaar over een bundel met ruim 20 essentiële maritieme functies en features, zoals navigatie, communicatie, sensoren en monitoring.
 • Hydrogen Technologies

  Hydrogen Technologies

  Hydrogen Technologies heeft een apparaat ontwikkeld dat waterstof aanmaakt dat door mensen kan worden ingeademd. Moleculaire waterstofafgifte zou daarnaast een waardevolle toevoeging zijn binnen de landbouwpraktijk.
 • THERMELEON

  THERMELEON

  Door overdag strategisch het overschot aan warmte op te slaan, biedt de Thermeleon Warmtebatterij ’s nachts duurzame verwarming. Met als resultaat, een significante reductie van de energievraag én een duurzamere kas.
 • FIFI4MARINE

  FIFI4MARINE

  Lithium-ion batterijen blijken kwetsbaar en zijn bij brand moeilijk te blussen. FiFi4Marine bedacht een oplossing om dit brandrisico te beteugelen.
 • SPECIAL MACHINES DE BOER

  SPECIAL MACHINES DE BOER

  Special Machines De Boer ontwikkelt een circulair filterproces, gericht op 100% verwijdering van de emissie van ammoniak uit stallen en mestopslagen.
 • AgriData Innovations

  AgriData Innovations

  ADI is als studieproject van een groep studenten van de TU Delft. Zij besloten hun technische kennis en vaardigheden in te zetten voor innovatie in de Nederlandse glastuinbouw.
 • HYGRO

  HYGRO

  De startup HYGRO gaat uit van de ontwikkeling van een efficiënte keten van opwekking bij windmolens naar afzet ter plaatse aan eindgebruikers.
 • Next Generation Machinery

  Next Generation Machinery

  Next Generation Machinery werkt aan een nieuwe generatie bouw- en agrarische machines die worden aangedreven door een biomethanol brandstofceltechnologie.
 • SYMPHONY WAVE POWER

  SYMPHONY WAVE POWER

  Golfenergie: Nieuwe kansen voor energie uit water. Golfenergie is in potentie een belangrijke bron van duurzame energie. Sommige systemen kunnen in Nederland worden toegepast, maar de grootste commerciële kansen liggen in het buitenland: Met de ontwikkeling van golfenergiesystemen in Nederland heb je een aantrekkelijk exportproduct in handen.
 • Ecoscan

  Ecoscan

  EcoScan is een app die je helpt bij het sorteren van afval. Met de EcoScan app maak je heel eenvoudig een foto van het afval of scan je de barcode en vervolgens vertelt de app in welke afvalbak je het afval kunt gooien. Dit zorgt er voor dat het nog eenvoudiger wordt om afval goed te scheiden.
 • De Slimmeriken

  De Slimmeriken

  Slimme huizen of te wel Smart Homes zijn in opkomst. Maar waarom werken alle slimme producten dan nog apart van elkaar? De Slimmeriken zorgt ervoor dat alle slimme producten met elkaar kunnen samenwerken en te bedienen zijn vanuit één app. Daarnaast hebben zij zich gespecialiseerd in huisautomatisering, en integreren ze de verschillende systemen. Door het programmeren van scenario’s hoeven hun klanten nooit meer het licht aan te zetten of de thermostaat te bedienen.
 • ShareBits

  ShareBits

  ShareBits is een producent van innovatieve producten die fysieke informatie uitwisselen met consumenten. Het eerste product is een visitekaartjeshouder die via NFC gegevens via telefoons uitwisselt, en daarnaast is een menukaart ontwikkeld waardoor via de telefoon altijd het meest recente menu te zien is.
 • Hero Balancer

  Hero Balancer

  Hero Balancer zorgt voor een optimale afstemming van de warmtevraag in een gebouw of appartementencomplex.
 • 3D-CAT

  3D-CAT

  3D-cat maakt gebruik van ECN-technologie om katalysatoren voor de chemische industrie te produceren door middel van additive manufacturing. Dit is een productietechniek waarbij een digitaal bestand omgezet wordt naar een fysiek product.
 • BLUE HEART ENERGY

  BLUE HEART ENERGY

  Thermo-akoestische warmtepomp; het einde van de CV-installatie? De Missie van Blue Heart Energy is het betaalbaar en dus toegankelijk maken van duurzame verwarming en koeling voor iedereen en in elk soort gebouw.