Krokolijn maakt zwaar werk lichter

Zwaar werk lichter maken voor stratenmakers en hoveniers. Dat is de missie van Krokolijn, een innovatieve studentonderneming die succesvol van start kon gaan dankzij de IDEA studentondernemers voucher, beschikbaar gesteld door de Rabobank. Inmiddels is Krokolijn klaar voor de volgende stap: opschalen van de productie. Ook daarbij komt de voucher goed van pas.

Krokolijn werd opgericht in 2019 als studentenonderneming voor het schoolproject Jong Ondernemen. De uitdaging was een innovatief product te ontwikkelen, produceren en verkopen. Joep van der Geest (ceo), Kevin van Assem (cfo) en Job Rouwhorst (cco) kwamen daarop met de Krokolijn, een innovatief product voor de stratenmaker waarmee tijd bespaard kan worden bij het uitzetten van een lijn, bijvoorbeeld om banden te stellen.

Laserbaak op logo plaatsen

Dat werkt heel eenvoudig. De stratenmaker of hovenier bevestigt de Krokolijn op een draadpen. Vervolgens kan hij de Krokolijn met een laser op hoogte stellen door de laserbaak op het logo te plaatsen. Als een vlakke ‘piep’ te horen is, is de juiste hoogte bereikt. Vervolgens kan de Krokolijn worden vastgemaakt aan de draadpen en de draad worden gespannen.

Het is dus niet meer nodig om stenen te verzamelen en te tillen, wat behoorlijk scheelt in de belasting van de rug. Zoals bekend zijn rugklachten een veel voorkomend probleem bij stratenmakers en hoveniers. Het product en het project was zo’n succes dat de jonge ondernemers besloten om een bedrijf te beginnen. Dankzij de beschikbaarheid van de IDEA studentondernemer voucher, beschikbaar gesteld door de Rabobank, maakten ze een vliegende  start.

Meer innovatieve producten ontwikkelen

Krokolijn staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en er is een webshop waar de Krokolijn besteld kan worden. Een mooi begin, maar de ambities reiken verder. Joep van der Geest vertelt dat het de bedoeling is om in de toekomst nog meer innovatieve producten te ontwikkelen. “We hebben al een paar ideeën voor nieuwe producten liggen. Maar de technische uitwerking daarvan vraagt de nodige aandacht.”

Stap naar spuitgieten

Bovendien ligt er eerst een andere uitdaging: opschalen van de productie. Van der Geest: “Kleine aantallen kun je zelf produceren. Gaat het om grotere aantallen, dan kom je al snel uit bij spuitgieten. Daarom focussen wij ons nu eerst op het ’spuitgietbaar maken’ van de Krokolijn. Als dat eenmaal staat, willen wij verder kijken naar andere producten. Het lijkt ons gaaf om een webshop te hebben met een aantal innovatieve producten voor stratenmakers en de bouw.”

Om de volgende stap te kunnen maken, willen de studentondernemers het restant gebruiken van hun IDEA voucher. De benodigde stukken zijn inmiddels ingeleverd en het ligt in de lijn der verwachting dat de uitbreiding van de productie snel ter hand kan worden genomen. Daarmee staat IDEA opnieuw aan de basis van een bedrijf dat een mooie toekomst voor zich heeft.

Meer info: https://krokolijn.com