Inschrijving voor versnellingsprogramma GO!-NH tijdens kick-off geopend

Vanaf 26 november kunnen grote- en kleine ondernemers zich inschrijven voor het vernieuwde MKB-versnellingsprogramma van de Provincie Noord-Holland, GO!-NH. De nieuwe opzet van GO!-NH werd donderdag gepresenteerd tijdens de online Kick-Off, live vanuit de H20 Rabo Esports Campus in Purmerend. GO!-NH stimuleert de ontwikkeling van duurzame innovaties van MKB-bedrijven door ze kosteloos te ondersteunen. 

Tijdens de kick-off werd gesproken met Zita Pels (gedeputeerde Circulaire Economie provincie Noord-Holland) over ondernemen, duurzame innovaties en het blijvende belang van versnellingsprogramma’s. De sprekers (oa. Zita Pels, het team GO!-NH en veel ondernemers namen live deel aan de discussie. De kick-off is terug te kijken via deze link. Inschrijven kan op go-nh.nl/inschrijven.

Verschillende programma’s
De bestaande GO!-NH Accelerator wordt aangevuld met de programma’s GO!-NH Growth en GO!-NH Scale. Daarnaast komen er extra masterclasses in de GO!-NH Academy. De trajecten vullen elkaar aan doordat ze zich ieder op een andere fase van de innovatie richten. Op deze manier kan er meer maatwerk worden geleverd in de ondersteuning van bedrijven. MKB bedrijven, start-ups en scale-ups kunnen zich vanaf nu inschrijven via de website van GO!-NH.

GO!-NH ACCELERATOR
De GO!-NH Accelerator is een innovatieversneller, gericht op startups en MKB’ers die werken aan duurzame innovaties, waarvan het product of de dienst zich nog in de ontwikkelingsfase bevindt. In een programma van drie maanden wordt er met workshops en onder begeleiding van coaches en experts gefocust op marktvalidatie en het zoeken naar de juiste ‘problem-solution fit’. Inschrijven voor GO!-NH Accelerator kan tot 9 februari, het programma start in maart 2021.

GO!-NH GROWTH
Het GO!-NH Growth programma is voor startups en MKB’ers die zich in een verdere fase bevinden. Zij hebben al tractie door omzet uit (enkele) klanten en/of lopende pilots. Tijdens dit programma wordt de onderneming klaargemaakt voor groei door in te zoomen op herhaalbaarheid en schaalbaarheid. Door middel van groei-experimenten wordt er gezocht naar een goede ‘product-market fit’ en wordt er toegewerkt naar een ‘scale-up fit’. De teams krijgen drie maanden ondersteuning van coaches en experts en doorlopen een intensief programma van workshops en deepdives. Inschrijven voor GO!-NH Growth kan tot 9 februari, het programma start in maart 2021.

GO!-NH SCALE
Het GO!-NH Scale traject is gericht op scale-ups en MKB’ers die goed ontwikkeld zijn in hun huidige markt en klaar zijn om hun innovatie op te schalen naar nieuwe markten of gebieden. In dit traject verkennen bedrijven op welke nieuwe markten ze gaan focussen en wat daarbij komt kijken. GO!-NH Scale bereidt de organisatie voor op flinke groei sprongen door het uitwerken van een goede ‘go-to-market’ strategie en individuele begeleiding door experts. Dit programma duurt 6 maanden en bevat individuele coaching en 8 workshops. GO!-NH Scale start officieel in juni 2021.

GO!-NH ACADEMY
Met de GO!-NH Academy kan op een laagdrempelige manier kennis gemaakt worden met GO!-NH. Gedurende het hele jaar zijn er masterclasses waar ondernemers (gratis) aan deel kunnen nemen. Deze masterclasses zijn te volgen in voorbereiding op een GO!-NH programma of gewoon los.

Ben jij ondernemer en heb je interesse om deel te nemen aan de GO!-NH Accelerator, GO!-NH Growth, GO!-NH Scale of een van de masterclasses uit de GO!-NH Academy? Op onze website kun je alle informatie terugvinden. Je kunt je daar tevens aanmelden voor alle introductiebijeenkomsten, masterclasses en versnellingsprogramma’s.

 

Over GO!-NH
GO!-NH is een programma van de provincie Noord-Holland. Deze wordt uitgevoerd door een consortium van Innomics en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord. GO!-NH is een serie groeiversnelling programma’s (accelerators) om startups en MKB’ers te ondersteunen bij het op de markt brengen en opschalen van innovatieve producten en diensten op het gebied van duurzaamheid. Met trainingen, tools en professionele coaching door experts ontwikkel je jouw bedrijf.
 
GO!-NH heeft drie verschillende trajecten samengesteld, zodat ondernemers de beste ondersteuning krijgen die past bij de fase en omvang waarin hun bedrijf zich bevindt. Daarnaast vormt de GO!-NH Academy een laagdrempelige ontmoeting met GO!-NH waarbij masterclasses ook los gevolgd kunnen worden.