VOOR STUDENTEN INHOLLAND

IDEA gelooft in het ondernemerschap van studenten. Daarom helpen wij studenten die willen hun innovatieve idee willen uitwerken tot een succesvolle product en bedrijf. Dat hoeft niet altijd te lukken: het belangrijkste is dat je leert. Wat een ondernemende houding en ondernemend gedrag is wat zowel ondernemers als werknemers nodig hebben in de 21e eeuw.
ONS AANBOD AAN STUDENTEN
Workshops en bijdrage aan onderwijs

IDEA organiseert workshops op het gebied van ondernemerschap, soms zelfstandig en soms in samenwerking met studieverenigingen. Workshops die we organiseren zijn:

  • Brainstormen
  • Pitchen
  • Marktonderzoek
  • Business case

Daarnaast geven onze ondernemers geregeld gastcolleges over ondernemerschap, of zitten we in de jury van een project.

Coaching studentondernemers

Studenten die met een duurzaam en innovatief idee aan de slag willen krijgen begeleiding van onze mentoren. Zo leren ze naast hun opleiding in de praktijk hoe een idee naar de markt gebracht wordt.

Studentondernemer vouchers

Met dank aan de Rabobank voor hun sponsoring, heeft IDEA voor het jaar 2019-2020 7 vouchers van 2000 euro voor studenten die met een duurzaam en innovatief idee aan de slag willen. Hiervan zijn er in november 2019 al 2 uitgedeeld, de rest zal dit studiejaar volgen. Studenten leveren een plan in van 2 A4, pitchen hun idee aan het programmateam van IDEA, en bij positief besluit krijgen ze 2000 euro cash als boost voor hun idee/bedrijf. Voor meer informatie of interesse, lees hier meer.