HOE IDEA HELPT VAN IDEE NAAR GROEI

WIE IS ONZE DOELGROEP

Je bent ondernemer, student, professional, promovendus, wetenschapper. Je bent gepassioneerd over je vernieuwende idee of oplossing. Je prille of al ontwikkelde idee is duurzaam en innovatief. Bovendien is je idee schaalbaar en biedt het voldoende marktkansen.

BEGELEIDING DOOR IDEA

We gaan eerst gewoon eens in gesprek. Over jouw idee en bedrijf, over de kansen, en wat je nodig hebt. We denken graag mee. Zijn we allebei enthousiast geworden, dan starten we een begeleidingstraject. Op dit moment is dat traject nog gratis, door de bijdragen van ons partners/sponsoren.

In ons programma kunnen we je helpen met het ontwikkelen van je ondernemerskwaliteiten en je koppelen aan een ervaren mentor. Natuurlijk brengen we je in contact met de juiste mensen als je fiscale, juridische of bedrijfskundige vragen hebt. Ook op het gebied van marketing en communicatie (branding) kennen we ervaren mensen.

NETWERK

IDEA is een ontmoetingsplek zijn voor partijen die met hun innovatieve ideeën aan de slag willen gaan. Iedereen kan van anderen leren over welke kansen er spelen, subsidies er mogelijk zijn, en welke leverancier goed is (of niet).

Wij financieren niet zelf, maar kennen wel financiers en weten welke partijen je daarmee kunnen helpen. Daarnaast ondersteunen we je bij het ontwikkelen van je bedrijf, waardoor financiering makkelijker en sneller te vinden is.

COMMUNITY

Maar IDEA is meer dan een netwerk. Het is ook een plek waar je gelijkgestemden ontmoet, die hetzelfde willen halen uit hun (werkende) leven. Als ondernemer kan je je soms alleen voelen, daarom is het fijn lid te zijn van een club mensen met dezelfde passie, uitdaging en energie.

HUISVESTING

IDEA is gevestigd in Gebouw C, het onderdeel van de Inholland campus waar allemaal innovatieve en duurzame bedrijven zitten, die vaak ook met studenten samenwerken. Onderwijs en praktijk stappen hier eenvoudig bij elkaar over de drempel.

IDEA heeft een eigen kantoor in Gebouw C, waarin een aantal van onze ondernemers een werkplek huren. Dit is vooral handig voor ondernemers die geen volledig eigen kantoor nodig hebben of vast willen zitten aan lange huurcontracten. Als studentondernemer mag je voor 1000 euro per jaar parttime met 3 mensen gebruik maken van onze faciliteiten (werkplekken, vergaderruimtes). Kleine startende ondernemingen die al zelfstandig actief en levensvatbaar zijn, betalen 3.000 euro per jaar.

EVENTS

Op dit moment staan er geen events gepland.

IDEE

Fase van het aanscherpen van het idee tot het voldoende potentieel heeft.

ROL IDEA

Meedenken over de potentie van het idee, welke doelgroep het bij past, en hoe de meerwaarde zo groot mogelijk kan zijn.

CONCEPT

Fase van het investeringsrijp maken van het idee en vorming van een heldere waardepropositie.

ROL IDEA

Lastige vragen stellen zodat je jouw concept kan aanscherpen. Of de business case wel rond komt, wie je allemaal nodig hebt in je team, en of de technologie haalbaar is.

PRODUCT

Ontwikkelfase van verkoopbaar product en financierbare propositie voor investeerders.

ROL IDEA

Netwerk delen van potentiële klanten en financiers, meedenken in de ontwikkeling van het bedrijf (locatie, productie, team, bedrijfsstructuur).

MARKT & GROEI

De start-up klaarstomen voor (inter)nationale uitrol en serieuze schaalvergroting.

ROL IDEA

Meedenken in het optimaliseren van de organisatie en financiering, groei naar andere (internationale) markten. Dit is de fase waarin bedrijven uitstromen en waar ze alumni worden.

WE HALEN KRACHT UIT ONZE OMGEVING